Home > Musik
Home
Forsiden
Det kommer til jul
Rundvisning
Musik
Kunst
Læs spansk
Rejser
Siden om Valencia
Lidt om baggrunden
Kalender og kontakt
Links
Mindeord

 

 

Plakaten blev tegnet af Jacob Heichelmann og er den officielle plakat til minde om Lennon i Thy.

Tryk på den og gå til historien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ileana Cotrubas - en af underviserne på Masterclasssen i 2006
 

 

 

 

 

 

 

Raina Kabaivanska - en af underviserne på Masterclasssen i 2007
 

 

 

 


 
Musikken fyldte godt nok meget i mit liv i Spanien!

 

Før alt andet - und dig selv en nydelse - og lyt til en herlig stemme som indtil nu er set og hørt af mere end 43.000 mennesker.

Det er en af de valencianske piger der kommer dagligt for at modtage undervisning hos Gloria - og som vi havde den kæmpefornøjelse at kunne præsentere i Thisted!!!

Yolanda Marin

 

 

 

Koncert i Thisted 2017

Jacob Christensen Fabuel, violin, sammen med Vicente David, piano, og Neus Abella, sang, i Thise Kirke, Thisted Musikteater og Nykøbing Kirke

 

Operakoncert i Thisted 2017

2. februar 207 KOM afgangsholdet fra Det Kongelige Operaakademi til Thy - 6 afgangselever leverede en fejende flot koncert i Thisted Musikterater!!

 

Operakoncert i Thisted 2014

Yolanda Marin - en smuk koncert i en smukt fyldt Musikteater i Thisted

 

Jacob Christensen Fabuel i 2014

Jacob er nu del af en trio med violin, cello og piano - og de spiller forrygende. Selvfølgelig kommer de til Thy i 2014. Og hvem ved, måsjke også Nykøbing eller Skive!

 

Jacob Christensen Fabuel i Danmark

Jacob spillede i Thisted og Nykøbing sammen med Carlos Apallaniz i Thisted og Nykøbing. Denne 14årige unge musiker viste noget af det smukkeste - samtidig med at der vist ikke stod tvivl om, at han behersker den enormt svære teknik på sit instrument.

 

Operakoncert i Thisted 2013!!.

Sørme bringer vi da de allerypperste spanske sangere til Thy - se lige her: www.tysted.dk

 

Operakoncert i Skive i 2013.

Og vi laver også operakoncert i Skive. Den er arrangeret af den nye operaforening, som vi følte var nødvendig at stifte for at kunne få Erika Escriba til Skive - se www.skiveoperaacademy.com/da/fra-ide-til-virkelighed-3.htm

 

Operakoncert i Nykøbing i 2013

Og som om det ikke er nok med operakoncerter i Skive og Thisted, ja så er der også en koncert i Nykøbing

 

Operakoncert i Skive.

8 Sangere fra henholdsvis Kina, Spanien, Argentina og Brasilien gav lørdag den 23. august 2008 koncert i Kulturcenter Limfjord i Skive.

De havde deltaget i et kursus arrangeret af Gloria Fabuel og Ole Riis i samarbejde med The Opera Academy of Skive, der var dannet til netop dette arrangement.

En fantastisk dejlig oplevelse var det at opleve nogle af verdens bedste sangere give masterclasses til nogle af operaverdenens største talenter!

Den nye koncertsal dannede rammen om et forrygende koncertprogram, der i første afdeling akompagneres af den spanske pianist Vicente David Martin og i anden afdeling af Kim Sjøgren med The Little Mermaid Orchestra.

Foreningen i Skive, The Opera Academy of Skive, havde tilbudt 8 af de sangere, der har deltaget i masterklasserne og kurserne i 2006 og 2007 at deltage i denne koncert - og alle sangere, der fik tilbuddet, sagde med det samme ja til at være med!

Programmet indeholdt nogle af operarepertoirets smukkeste arier leveret med et temperament og så sikkert og rent, at de små gys kunne mærkes over hele kroppen.

 

Koncertturné.

Når man hører så fremragende sang som  - får du selvfølgelig lyst til at opleve den "live" - og det kan lade sig gøre, hvis du vil !

Hvis der er arrangører nok, der henvender sig til mig, og fortæller, at de gerne vil have besøg af sangerne, vil jeg lave en helt speciel koncerttur for tre af de mest talentfulde sammen med en dygtig pianist - og de vil give et uforglemmeligt lyrisk/opera-repertoire.

Betingelserne - ud over et honorar - er, at det sted man har i tankerne, har et stemt piano. 

 

Operarejser

Se hvordan tidligere ture blev afviklet med opera og se de oplevelser, der blev præsenteret - det kan være til inspiration for de, der gerne vil afsted - jeg bidrager gerne med gode råd til de, der påtænker sig en operatur til Spanien.

 


The Opera Academy of Skive


Det første internationale operakursus blev holdt i sommeren 2006 i Skive. Kurset arrangeres af The Opera Academy of Skive i samarbejde med mig.

20 deltagere fra 14 lande nød da godt af sopranerne Ileana Cotrubas og Gloria Fabuels undervisning sammen med pianisterne Dalton Baldwin, José Ramon Tébar og Vicente David Martín.

 

Her kan I se Ileana Cotrubas med Placido Domingo

 

 

Og det måtte jo ske... Jose Ramon Tebar er blevet den eftertrtagtede dirigent, det blev spået, han ville blive.

For ganske nylig blev hans koncert i Madrid sendt over det nationale spanske TV2.

Kurset blev gentaget i 2007 med master - classes af Raina Kabaivanska, Ernesto Palacio og Dalton Baldwin og her deltog 25 sangere.

 

Her kan du se Raina Kabaivanska med Pavarotti

 operaakademy

 

At Pavarottois død let kunne have grebet fatalt ind i vores kursus, da det er en helt anden sag, men jeg takker med himmelvendte øjne for, at det lige netop ikke skete.

TV Midt/Vest sendte den 13. november en halv time fra afslutnings-koncerten i Kulturcenter Limfjord.

I de klip, I kunne se i udsendelsen, akkompagneredes sangerne af Det Jyske Ensemble under ledelse af Casper Screiber.

Se operakursets hjemmeside:

Efter tre år valgte foreningen at gå nye veje.

De så ikke længere fremtiden i det internationale kursus, der var domineret af udenlandske sangere og undervisere, men ønskede at prioritere og motivere mere lokale- og nationale sangere ved også at inddrage danske sangpædagoger.

Vi håber, The Opera Academy når sit mål med et livligt kursus, fyldt med pædagogoiske elementer og masser af unge sprudlende og humørfyldte deltagere, der får stedet til at syde i sommerferien, hvor musikskolen ellers står tom.

Fyld stedet med liv, det fortjener det - og byens borgere, der har satset på et smukt sted for musikken.

Og med en løftet ihukommende finger - så må man ikke glemme, at stedet ikke kun er musikskole, men bedvidst har fået et andet navn og hedder musikkens hus - det var derfor der var plads til os "udefra" som et pust fra den omgivende musiske verden!

Vi ønsker det nye kursus i Skive rigtig god vind - men ideen om at skabe et internationalt sangkursus i verdensklasse, der gør Vestjylland til en magnet for unge talentfulde sangere og et eftertragtet sted for de store sangundervisere fra hele verden, er bestemt ikke død - den kan stadig blive et bidrag til regionens musikliv og en saltvandsindsprøjtning til de lokale unges- og de lokale koncertgængeres musiknydelse - og allerede nu begynder den nye form at dukke frem af disen, for jeg skal da lige love for, at interessen for det kursus, vi skabte i 2006, stadig er der, så det bliver et fantastisk spændende år, vi går i møde.

 

Lyt til CD-udgivelse af Gloria Fabuel og se video.

 

Migelon


Han er et helt kapitel for sig - en mand, der skulle opleves både på scenen og omkring  et bord i hyggeligt selskab.

Sidst sang han, der retteligt hedder Miguel López Galindo, rollen som Alcindoro i den nye opera i Valencias opførelse af La Bohème. 

Men ud over at rejse rundt og optræde på operascenerne havde han en besynderlig hobby.

Han var tuno!

Og hvad er så det? Jo, jer der har rejst i Spanien har måske oplevet disse eminent dygtige musikere og sangere i deres flotte dragter dukke op der hvor folk samles - typisk på barer og i restauranter, hvor de giver et par prøver på deres kunnen før deres tur går videre i nattelivet.

Tuno kan man ikke bare sådan lige sige, man er, for det skal man have tilladelse til efter den århundred-år gamle tradition og har man erhvervet denne tilladelse, ja så ved folk også at der her er tale om folk, der kan deres kram.

Migelon og jeg sad omkring et sådant bord, der med hyggen omkring sig gav anledning til en god snak - blandt andet om hans seneste bog, der forhandles i Madrids restaurationsliv, som det er en indgående beskrivelse af - og pludselig kom vi selvfølgelig til at snakke om Danmark!

Og lige så pludseligt udbrød Migelon: der tager vi op og spiller og synger.

Åh, hvor ville jeg gerne have haft besøg af ham her i Thy, men jeg nåede det ikke.

En mand der satte sig dybe spor af glæde og sang nåede det ikke.

Se nogle tunos her og prøv lige at forstille dig den stemning, de spreder en ganske almindelig hverdag.

Migelon er ikke blandt dem, det er bare for at vise lidt af, hvad for en atmosfære, de trives bedst i!

 

 

 

Og så til noget helt andet!

Da jeg flyttede til Thy fandt jeg en fantastisk historie frem - nemlig historien om, at Yoko Ono og John Lennon besøgte egnen i vinteren 1969/ 70.

Jeg skrev til Yoko Ono og fik sørme svar - næsten et år efter.

Her er den hilsen, hun sendte til egnen:

 

Læs meget mere om det ved at trykke på billedet her nedenunder.

På billedet: Kyoko, Yoko Ono, Åge Rosendahl og John Lennon

 

 
    Home | Forsiden | Det kommer til jul | Rundvisning | Musik | Kunst | Læs spansk | Rejser | Siden om Valencia | Lidt om baggrunden | Kalender og kontakt | Links | Mindeord