
Fra en dansk kogebog har jeg tyvstjålet
denne opskrift - bare tryk på linket
nedenunder

|
HER
KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER
Sidste
bestillingsdag er SØNDAG den 18.
november!
 |
HER
KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER
Sidste
bestillingsdag er SØNDAG den 18.
november!
 |
HER
KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER
Sidste
bestillingsdag er SØNDAG den 18.
november!
 |

Fra en italienskkogebog har jeg tyvstjålet
denne opskrift med ris - bare tryk på linket
nedenunder

|
HER
KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER
Sidste
bestillingsdag er SØNDAG den 18.
november!
 |
HER
KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER
Sidste
bestillingsdag er SØNDAG den 18.
november!
 |
HER
KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER
Sidste
bestillingsdag er SØNDAG den 18.
november!
 |
HER
KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER
Sidste
bestillingsdag er SØNDAG den 18.
november!
 |
HER
KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER
Sidste
bestillingsdag er SØNDAG den 18.
november!
 |
HER
KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER
Sidste
bestillingsdag er SØNDAG den 18.
november!
 |
HER
KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER
Sidste
bestillingsdag er SØNDAG den 18.
november!
 |
|
|
|
Appelsiner og klementiner skal hjem -
også i Julen 2018! |
Skive Lufthavn lørdag d. 8 december mellem 10 og 16.
Med sidste
bestillingsdag er søndag den 18.
november.

Julen
2017 var et af de år, hvor appelsinerne
holdt længst, ja nogle indtil
marts/april 2018, hvilket nok er første
gang.
Alle
led lykkedes i 2017, lige fra plukning,
pakning, læsning over transport til
aklimatiseringen i hangaren og til
udleveringen. Det vil vi satse på igen i
2018, og igen uden overfladebehandling!!
Igen i år er der
problemer med citroner, så de er
desværre ikke med.
De har ikke været med de sidste to år, for de
levede de ikke op til forventningerne!!
Efterspørgslen efter
økologiske appelsiner og
klementiner er steget markant, så
selvfølgelig er de med igen!
Appelsin- og clementinvin har vi vist
vænnet os til nu, for også
de blev bestilt livligt - og stadig
venter vi på den mousserende appelsinvin!
I år
er klementinvinen erstattet af vin på
pomelo (det vi på dansk kalder
citronmelon) - og den er simpelthen
herlig!!
Vinen
er perfekt som apertif, til kold nydelse
ved 12 grader
og er en perfekt overraskelse til dig og dine
gæster.
Smagen
af frugt er gennemgående og også i år er der
de to smagsvarianter: appelsin og pomelo.
|

Sådan ser de nye flasker
ud fra Tarongino
|

|
Sammen
med Kai
Toft - den ihærdige igangsætter fra
Skive - og Støtteforeningen for Skive
Lufthavn, skaber vi en dag med åbent
hus, der sætter fokus på luftaktiviteter - og
appelsiner.
Har du
et fly, er du velkommen i Skive Lufthavn
den 8. december - vi byder flyvere på
gratis kaffe, en pose appelsiner til
piloten, friskplukkede vel at mærke - og
herlige smagsprøver. Alle I andre får
knageme også smagsprøver - og kan købe en
kop kaffe, når I henter de bestilte
varer.
OG SÅ
KOMMER SLAGTEREN SELVFØLGELIG MED SINE
JULEPØLSER, SPECIALITETER - OG
SMAGSPRØVER. DER ER GLAS OG JULEPYNT OG
SÅ ER DER SPECIALITETER FRA MIN VERDEN I
THY - ALT MED
SMAG AF NATIONALPARK OG THY.
I lufthavnen kan vi lave lidt juleri og let
udlevere appelsinerne - hardcore
appelsinkøbere husker dengang
udleveringen trak en række af folk fra
klubhuset ved Rønbjerg IF og næsten
tværs over fodboldbanen - puha, hvor vi
svedte og vi var kun hjulpet af høj sol, godt vejr
og masser af tålmodighed!
THY er
også med!
Er din
vej for lang til Skive kan du bestille
frugten hos Immersen i Stagstrup inden
søndag den 18. november. Her kan man
også hente sin bestilling søndag den
9.december.
Vil du
bestille hos Immersen, skal du bruge
denne mailadresse:
immersen@buen49.dk.
Ved at trykke her
kommer du frem til gårdbutikkens
hjemmeside.

Se lige
her, hvor smukt appelsinerne KUNNE hænge
på mine træer før frosten.
Her optræder
Jordi - min faglige hjælp - i
sommerantræk en varm novemberdag!
|
 |
Olivenolie i hele tre
størrelser !
De fineste koldpressede
jomfruolivenolier.
Hvis du skal på besøg hos
venner, familie eller naboer
kunne du
medbringe en gaveæske, der
uden tvivl vil vække
begejstring.
Olien er fra den første
presning - og gennem de
sidste år har vi fundet ud
af, at smagen hver gang er
fantastisk - und dig selv en
god olie!.
I år kommer olien i følgende
emballering:
Gaveæske og lille
krystalflaske med 250 ml.
Krystalflaske med 750 ml og
plastdunke med 2 liter og 5
liter.
Der har været en del
kommentarer omkring
plasticemballeringen, men vi
har altså ikke det større
kvantum i krystalflaske, så
et godt råd kunne være at
hælde noget olie over på en
smuk karaffel og ellers lade
den store dunk opholde sig
mørkt og køligt.
Tryk
på denne linie og se de to
andre størrelser!
|
 |
Citroner
De er IKKE med, men jeg beholder
billedet med håb om, at de igen
kommer med op nordpå engang.
Hvis det lykkes igen, bliver de
forhåbentlig plukket i Alboraya, lige udenfor
Valencia og fra træer, der står
ved siden af Jordis mark med
chufa.
Det er hans nabo, Pepe, der er gået
med til at lade sine citroner
hænge til lastvognen kommer fra
Danmark og bringer frugterne op
til Skive, men i år glippede det
igen, desværre!
Her er Pepe i 30
varmegrader!!

Nedenfor kan de
se Pepes maleriske lille gård.

 |
 |
Appelsiner og klementiner
Det er
nu blevet sådan, at der både
er "almindelige" og
økologiske appelsiner og
klementiner.
Der er absolut intet at
klandre de andre appelsiner
for - der er bare givet det
absolut minimum af gift,
hvis det har været
nødvendigt - bl.a. hvis
insekter har angrebet
bladene.
Mange har efterspurgt den
rent økologiske frugt - og
nu har de muligheden!!
Sådan ser den økologiske
mark ud - det er vist
tydeligt!
-
Et lille pakkeri
på en gård,
hvor det, der får
frugten til at skinne er
forsigtig børstning !!!
-
Ingen vask.
-
Kun grov sortering efter
størrelse - intet træ
producerer jo frugter af
samme størrelse - og de
kommer direkte fra
træerne.
-
Ingen bade, voksninger
eller stråler!
-
Direkte fra træet,
i kasser, pakkes og i bilen!
-
Bilen køres af
omhyggelige chauffører,
der sørger for gradvis
sænkning af
temperaturen,
udluftning, korrekt
luftfugtighed og
ensartet temperatur i
hele vognen - hvert år
kommer vi nærmere det
ideelle!
-
Holdt frugten ikke, som
du forventede, så tøv ikke
med at bruge evighedsgarantien: Du
får kvit og frit det
antal, du måtte kassere
ved at skrive det på
bestillingslisten
Appelsinerne hænger bare og
modner.
Her kan du se, at appelsiner
også bruges til dekoration !
Se et
kort, hvor marken er
markeret her!
|

Billedet er af de nødder, der
spiller en så væsentlig rolle
for en god iberisk skinke.
 |
Skinker
bl.a. fra Jabugo
Skinker
er med - og det siges, at ikke
meget på denne jord kan måle sig
med lufttørrede spanske sortfodsskinker.
Der kommer både hele skinker
og skiveskåret i breve
Alle de, der har kørt med mig
gennem det spanske land, har set
den store tyr.
Den er fra Osborne -
og det er netop dem, der har
købt skinketørreriet
Sanchez Romero Carvajal i
Jabugo, lige nord for Sevilla -
og det tørreri holder de gamle
traditioner i hævd.
Men det er ikke altid
forbindelserne til stedet giver
de bedste priser så derfor leder
jeg rundt i det spanske
landskab, hvor alt op til
juletid står i skinkernes tegn.
Det vil sige, at jeg tager ud
til de forskellige forhandlere
og ser, hvilken skinke, de har -
iberiske, sortfods, selvfølgelig! - og
vælger dem, der passer bedst til
det, vi vil have - og til den
rigtige pris!
Ved
at trykke her kan du se et kort
over Spanien - og se Jabugo.
Jabugo - de tørrede skinkers
landsby - ligger i det blå mærke
til venstre. Træk i kortet, zoom
ind og se, hvor fascinerende
landsbyen ligger. Jo, det er en
rejse værd og Google har gjort,
at du kan gøre den lige her på
hjemmesiden.
Det var ikke mindre end
imponerende at få lov til at
komme over i den del af landet
og være inviteret til at se alle
de enkelte faser i
skinkefremstillingen - igen et
eksempel på, hvordan familiens
venner hjælper med til at give
os de allerbedste muligheder!

Tryk her på denne linie for at
se mere om skinker!
Sådan produceres en skinke -
undskyld indtil nu er filmen på
tysk
|
 |
Jacob
Christensen Fabuels første CD
Det er lidt
vildt!! Jacob, der er
dansk/spansk og bor i Valencia,
har udgivet sin første CD. Det har ført enorm
opmærksomhed med sig og siden
har han været solist ved
symfoniorkestre, givet
solokoncerter akkompagneret af
piano, optrådt i
kammermusiksammenhænge og været
med i TV, Radio og aviser - jo,
det er vildt!!
Helt ud over
en fars fatteevne, og skam, skal
de største ord dog nævnes med
varsomhed, for der stod faktisk
i den nationale spanske avis, at
han var mere end et vidunderbarn
på sin violin - der stoppede
verden for en far med rødder i
Salling og nu i Thy, for de ord
bruger vi godt nok ikke til
daglig.
Nyd denne CD,
hvor han med pianist har
indspillet:
Liebeslied og Liebesfreud
af F. Kreisler
Melodie
de Souvenir de un lieu cher
af P.I. Tchaikovsky
Meditation de Thais
af J. Massenet og M.P. Marsick
Aires
gitanos af P.
Sarasate
Andaluza de Danzas Espanolas
af E. Granados og F.
Kreisler
Danse
Espagnole, de la Vida Breve M. de Falla og F Kreisler
Suite
Populaire Espagnole
af M. de Falla og P. Kochanski
Se
videointerview fra Skive
Folkeblad
Se Jacob
spille hele Chaconne af Bach i
Rødding kirke her.
Tryk på billedet og se
Violín
y danza, Andaluza
af
Granados
|
 |
"Tiempo de Amor"
En CD med kærligheden som
tema.
Indspillet i november og
december 2003
Tryk her for at se mere om denne
CD
|
 |
Oliven fra Oliva
Næsten som havde det
været Ris fra Riis!
Aldrig
har jeg dog endnu været et sted,
der var så svært at komme fra -
ejeren ville simpelthen vise
alting - hele processen i
olivenforarbejdningen - og alle
de varianter, der fremkommer ved
de forskellige krydderier!
Her
indsamler de nemlig selv
krydderierne. Eller køber dem hos
folk, der har indsamlet - for
der er ingen kunstigt frembragte
aromastoffer i mine oliven. Kun
den rene vare. Med herlige friske
krydderier. Men igen - de
er ikke økologiske, som nogle
rykkede for - der er et
stykke vej endnu!
Se årets
oliven her - tryk på linien!
Næsten
til hvert
måltid under det mediteranske
køkken dukker der oliven op på
et tidspunkt - enten til at
nippe til som en appetitvækker,
i maden eller som tilbehør til
en frisk vin, øl eller anden
spændende sag.
Se
ejeren af stedet sammen med
krydderier ved at trykker her.
Da jeg var nede og se om
appelsinerne hang ordentligt,
kom jeg forbi dette
aftenscenarium, som jeg bare
ikke kunne stå for:
 |
|

Vinen kan du se
beskrevet øverst.
Der er to
muligheder - en lavet på appelsin og en
lavet på pomelo (citronmelon) de er på ca.
7,5% og er som skabt til aperitif!
|
 |
Ris fra Riis
Selvfølgelig skal risen med
igen - og mange har endelig
fundet ud af, hvor fantastisk
den er.
Det lille
traditionsbundne ristørreri i
byen Sollana
ligger lige midt i risområdet
syd for Valencia - Europas
næststørste og udlagt som
beskyttet område i forbindelse
med Albufera.
Der er to udgaver af ris - de
er
fortryllende!
Tryk her og
se meget mere.

 |
|
|
|