Home >
Home
Forsiden
Det kommer til jul
Rundvisning
Musik
Kunst
Læs spansk
Rejser
Siden om Valencia
Lidt om baggrunden
Kalender og kontakt
Links
Mindeord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra en dansk kogebog har jeg tyvstjålet denne opskrift - bare tryk på linket nedenunder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HER KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER

Sidste bestillingsdag er LØRDAG den 18. november!

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Appelsinopskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HER KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER

Sidste bestillingsdag er LØRDAG den 18. november!

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Appelsinopskrift

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HER KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER

Sidste bestillingsdag er LØRDAG den 18. november!

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fra en  italienskkogebog har jeg tyvstjålet denne opskrift med ris  - bare tryk på linket nedenunder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HER KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER

Sidste bestillingsdag er LØRDAG den 18. november!

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HER KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER

Sidste bestillingsdag er LØRDAG den 18. november!

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HER KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER

Sidste bestillingsdag er LØRDAG den 18. november!

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HER KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER

Sidste bestillingsdag er LØRDAG den 18. november!

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HER KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER

Sidste bestillingsdag er LØRDAG den 18. november!

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HER KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER

Sidste bestillingsdag er LØRDAG den 18. november!

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HER KAN DU BESTILLE ÅRETS JULEAPPELSINER

Sidste bestillingsdag er LØRDAG den 18. november!

           

 


 
 Appelsiner og klementiner skal hjem - også i Julen 2017!

Skive Lufthavn lørdag d. 9 december mellem 10 og 16.

Med sidste bestillingsdag er lørdag den 18. november.

 

Igen i år er der citroner - og også økologiske appelsiner og clementiner.

Sidst, der var citroner med, holdt de fleste sig i månedsvis - og friske og saftfulde lige så længe. De var ikke med sidste gang, for der levede de ikke op til de forventninger, vi havde, men det gør de i år!!

Efterspørgslen efter økologiske appelsiner og klementiner steg markant, så selvfølgelig er de med igen!

Appelsin- og clementinvin har vi vist vænnet os til nu, for også de blev bestilt livligt - og stadig venter vi på den mousserende appelsinvin! Meldingen i år er, at der stadig gøres forsøg med af få de helt rigtige bobler, så vi må desværre vente endnu mere på den!

Vinen er perfekt som apertif, til kold nydelse og endnu en overraskelse til dig og dine gæster.

Smagen af frugt er gennemgående og i år er der de to smagsvarianter: appelsin og clementin.

 

Sådan ser de nye flasker ud fra Tarongino

 

 

Kai Toft - den ihærdige igangsætter fra Skive - har købt lufthavnsbygningen i Skive Lufthavn (samt to hangarer) og sammen med Støtteforeningen for Skive Lufthavn skaber vi en dag med åbent hus, der sætter fokus på luftaktiviteter - og appelsiner.

Har du et fly, er du velkommen i Skive Lufthavn den 9. december - vi byder flyvere på gratis kaffe, en pose appelsiner til piloten, friskplukkede vel at mærke - og herlige smagsprøver. Alle i andre får knageme også smagsprøver - og kan købe en kop kaffe, når I henter de bestilte varer.

OG SÅ KOMMER SLAGTEREN SELVFØLGELIG MED SINE JULEPØLSER, SPECIALITETER - OG SMAGSPRØVER. DER ER GLAS OG JULEPYNT OG SÅ ER DER SPECIALITETER FRA MIN VERDEN I THY - NIELS OG SINNE ER DER MED SNAPSE, SALTE, THE, SENNEP, MARMELADE - ALT MED SMAG AF NATIONALPARK OG THY. OG KNAGEME KAN I KØBE ET STYKKE THYBOOST. DEN ER ELLERS IKKE LET AT FINDE RET MANGE STEDER, DA DEN KUN HAR THYMÆLK I SIG!

I lufthavnen kan vi lave lidt juleri og let udlevere appelsinerne - hardcore appelsinkøbere husker dengang udleveringen trak en række af folk fra klubhuset ved Rønbjerg IF og næsten tværs over fodboldbanen - puha, hvor vi svedte og vi var kun hjulpet af høj sol, godt vejr og masser af tålmodighed!

 

Se lige her, hvor smukt appelsinerne KUNNE hænge på mine træer før frosten.

 

Her optræder Jordi - min faglige hjælp - i sommerantræk en varm novemberdag!

 

Olivenolie i hele tre størrelser !


De fineste koldpressede jomfruolivenolier.

 

Hvis du skal på besøg hos venner, familie eller naboer kunne du medbringe en gaveæske, der uden tvivl vil vække begejstring.

 

Olien er fra den første presning - og gennem de sidste år har vi fundet ud af, at smagen hver gang er fantastisk - und dig selv en god olie!.

 

I år kommer olien i følgende emballering:

 

Gaveæske og lille krystalflaske med 250 ml.

Krystalflaske med 750 ml og plastdunke med 2 liter og 5 liter.

 

Der har været en del kommentarer omkring plasticemballeringen, men vi har altså ikke det større kvantum i krystalflaske, så et godt råd kunne være at hælde noget olie over på en smuk karaffel og ellers lade den store dunk opholde sig mørkt og køligt.

 

Tryk på denne linie og se de to andre størrelser!

 

Citroner

IGEN ER DE MED.

Hvis det lykkes, er de plukket i Alboraya, lige udenfor Valencia og fra træer, der står ved siden af Jordis mark med chufa. Det er hans nabo, Pepe, der er gået med til at lade sine citroner hænge til lastvognen kommer fra Danmark og bringer frugterne op til Skive!

 

Her er Pepe i 30 varmegrader!!

Nedenfor kan de se Pepes maleriske lille gård.

 

 

Appelsiner og klementiner

Det er nu blevet sådan, at der både er "almindelige" og økologiske appelsiner og klementiner.
 
 
 
 
 
Der er absolut intet at klandre de andre appelsiner for - der er bare givet det absolut minimum af gift, hvis det har været nødvendigt - bl.a. hvis insekter har angrebet bladene.
 
Mange har efterspurgt den rent økologiske frugt - og nu har de muligheden!!
 
 
 
 

Sådan ser den økologiske mark ud - det er vist tydeligt!

 

  • Et lille pakkeri i en gammel landsby, hvor det, der får frugten til at skinne er en forsigtig børstning !!!

  • Ingen vask.

  • Ingen sortering efter størrelse - intet træ producerer jo frugter af samme størrelse - og de kommer direkte fra træerne.

  • Ingen bade, voksninger eller stråler!

  • Direkte fra træet, ned i kasser, pakkes og ind i bilen!

  • Bilen køres af omhyggelige chauffører, der sørger for gradvis sænkning af temperaturen, udluftning, korrekt luftfugtighed og ensartet temperatur i hele vognen - hvert år kommer vi nærmere det ideelle!

  • Holdt frugten ikke, som du forventede, så tøv ikke med at bruge evighedsgarantien: Du får kvit og frit det antal, du måtte kassere ved at skrive det på bestillingslisten

 

 

Appelsinerne hænger bare og modner.

 

 

Her kan du se, at appelsiner også bruges til dekoration !

 

 

Se et kort, hvor marken er markeret her!

 

Billedet er af de nødder, der spiller en så væsentlig rolle for en god iberisk skinke.

 

Skinker bl.a. fra Jabugo

Skinker er med - og det siges, at ikke meget på denne jord kan måle sig med lufttørrede spanske sortfodsskinker.

Der kommer både hele skinker og skiveskåret i breve

Alle de, der har kørt med mig gennem det spanske land, har set den store tyr.

Den er fra Osborne - og det er netop dem, der har købt  skinketørreriet Sanchez Romero Carvajal i Jabugo, lige nord for Sevilla - og det tørreri holder de gamle traditioner i hævd.

Men det er ikke altid forbindelserne til stedet giver de bedste priser så derfor leder jeg rundt i det spanske landskab, hvor alt op til juletid står i skinkernes tegn.

Det vil sige, at jeg tager ud til de forskellige forhandlere og ser, hvilken skinke, de har - iberiske, sortfods, selvfølgelig! - og vælger dem, der passer bedst til det, vi vil have - og til den rigtige pris!

Ved at trykke her kan du se et kort over Spanien - og se Jabugo.

Jabugo - de tørrede skinkers landsby - ligger i det blå mærke til venstre. Træk i kortet, zoom ind og se, hvor fascinerende landsbyen ligger. Jo, det er en rejse værd og Google har gjort, at du kan gøre den lige her på hjemmesiden.

Det var ikke mindre end imponerende at få lov til at komme over i den del af landet og være inviteret til at se alle de enkelte faser i skinkefremstillingen - igen et eksempel på, hvordan familiens venner hjælper med til at give os de allerbedste muligheder!

 

 

Tryk her på denne linie for at se mere om skinker!

Sådan produceres en skinke - undskyld indtil nu er filmen på tysk

 

Jacob Christensen Fabuels første CD

Det er lidt vildt!! Jacob, der er dansk/spansk og bor i Valencia, har udgivet sin første CD. Det har ført enorm opmærksomhed med sig og siden har han været solist ved symfoniorkestre, givet solokoncerter akkompagneret af piano, optrådt i kammermusiksammenhænge og været med i TV, Radio og aviser - jo, det er vildt!!

Helt ud over en fars fatteevne, og skam, skal de største ord dog nævnes med varsomhed, for der stod faktisk i den nationale spanske avis, at han var mere end et vidunderbarn på sin violin - der stoppede verden for en far med rødder i Salling og nu i Thy, for de ord bruger vi godt nok ikke til daglig.

Nyd denne CD, hvor han med pianist har indspillet:

Liebeslied og Liebesfreud af F. Kreisler

Melodie de Souvenir de un lieu cher af P.I. Tchaikovsky

Meditation de Thais af J. Massenet og M.P. Marsick

Aires gitanos af P. Sarasate

Andaluza de Danzas Espanolas af E. Granados og F. Kreisler

Danse Espagnole, de la Vida Breve M. de Falla og F Kreisler

Suite Populaire Espagnole af M. de Falla og P. Kochanski

Se videointerview fra Skive Folkeblad

Se Jacob spille hele Chaconne af Bach i Rødding kirke her.

Tryk på billedet og se Violín y danza, Andaluza af Granados

 

"Tiempo de Amor"

En CD med kærligheden som tema.

Indspillet i  november og december 2003 

  • Sopran    Gloria Fabuel Maupoey

  • Pianist     Bartomeu Jaume

Tryk her for at se mere om denne CD

 

Oliven fra Oliva

Næsten som havde det været Ris fra Riis!

Aldrig har jeg dog endnu været et sted, der var så svært at komme fra - ejeren ville simpelthen vise alting - hele processen i olivenforarbejdningen - og alle de varianter, der fremkommer ved de forskellige krydderier!

Her indsamler de nemlig selv krydderierne. Eller køber dem hos folk, der har indsamlet - for der er ingen kunstigt frembragte aromastoffer i mine oliven. Kun den rene vare. Med herlige friske krydderier. Men igen - de er ikke økologiske, som nogle rykkede for - der er et stykke vej endnu!

Se årets oliven her - tryk på linien!

Næsten til hvert måltid under det mediteranske køkken dukker der oliven op på et tidspunkt - enten til at nippe til som en appetitvækker, i maden eller som tilbehør til en frisk vin, øl eller anden spændende sag.

Se ejeren af stedet sammen med krydderier ved at trykker her.

Da jeg var nede og se om appelsinerne hang ordentligt, kom jeg forbi dette aftenscenarium, som jeg bare ikke kunne stå for:

 

 

 

 

Vinen kan du se beskrevet øverst

 

Ris fra Riis

Selvfølgelig skal risen med igen - og mange har endelig fundet ud af, hvor fantastisk den er.

Det lille traditionsbundne ristørreri i byen Sollana  ligger lige midt i risområdet syd for Valencia - Europas næststørste og udlagt som beskyttet område i forbindelse med Albufera.

Der er to udgaver af ris - de er fortryllende!

Tryk her og se meget mere.

 

 

 

    Home | Forsiden | Det kommer til jul | Rundvisning | Musik | Kunst | Læs spansk | Rejser | Siden om Valencia | Lidt om baggrunden | Kalender og kontakt | Links | Mindeord