Home > oliven2
Home
Forsiden
Det kommer til jul
Rundvisning
Musik
Kunst
Læs spansk
Rejser
Siden om Valencia
Lidt om baggrunden
Kalender og kontakt
Links
Mindeord

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Der er to slags oliven på programmet - og begge er uimodståelige:

Oliven - 4 varianter

Oliven - i ekstra krydderlage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
Oliven fra Oliva

 

Dette billede tog jeg sidste gang, jeg var i Oliva.

Vi skulle have frokost og jeg tog nogle oliven op i en skål.

Det lyder mærkeligt, men så sad jeg bare og kiggede på dem, smagte og nød hver eneste af de fire sorter - indtil der blev kaldt, at nu havde jeg da vist nok siddet længe nok og set på de oliven.

Det er sand smag - og er aceituna Sevillana, partida, morada og coqillo - sidste år var det udelukkende Sevillana men for at gøre forsøget har jeg altså valgt at tage en blanding, så vi kan spore os frem til den danske smag - alt efter reaktionerne.

Den anden mulighed er Sevillana i en ekstra krydderlage, vel at mærke med krydderier, de selv har samlet i bjergene.

Det er helt eventyrligt hvilken charme og velsmag, krydderierne tilsætter de grønne oliven - så her er altså et svært valg, hvis man da ikke springer valget over og prøver begge varianter!

Og så lige til en episode, der vakte stor morskab på det lille olivensted.

Jeg fortalte, at nogle sidste år oplevelse, at bøtten begyndte at svulme og at processerne gik i gang. Helt naturligt, fortalte de. De oliven, der er i bøtterne er helt friske og som lagen trænger ind fortrænges væsken og frugten tager smag. Hvis frugten opbevares køligt er alt i orden og smagen er perfekt.

Husk, at når der er åbnet for bøtten skal frugten opbevares under køl - men så skal den kunne holde sig op til 6 mdr. - farven tager en noget mørkere glød hvis man opbevarer bøtten udenfor køleskabet!

 

 
    Home | Forsiden | Det kommer til jul | Rundvisning | Musik | Kunst | Læs spansk | Rejser | Siden om Valencia | Lidt om baggrunden | Kalender og kontakt | Links | Mindeord