Home > Turindhold
Home
Forsiden
Mindeord
Det kommer til jul
Rundvisning
Musik
Kunst
Læs spansk
Sprogkursus
Rejser
Siden om Valencia
Lidt om baggrunden
Kalender og kontakt
Links

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Her finder du et hav af billeder fra Valencia - så kan du danne dig et indtryk af byen


 

 

 

 

 

 


Middagen i Chulilla var på "El Pozo", som du kan se her.


 


Calatrava er en af verdens mest anerkendte arkitekter - senest har han i nord tegnet  det snoede tårn i Malmø, som du bl.a. kan se her.


 


Americans Cup er en af verdens største sejlerbegivenheder - og den er lagt til fnaleafvikling i Valencia sommeren 2007.

Få et nærmere indtryk af den begivenhed.


 


 
Turindhold

Opera og markvandring

Introduktion ::

Opera og markvandring var en helt ny type rejse, hvor såvel musikken som de store vidder i fællesskab supplerede hinanden på fantastisk vis.

Når man har siddet fordybet i tonernes verden er det intet mindre end en lise at komme ud og opleve bjergene, dalene, appelsin- mandel og olivenmarkerne og den friske luft. De to dele i forening var grundlaget for en endnu større musikoplevelse og krydret med en lyrisk koncert, hvor rejsedeltagerne sad i forreste række foran den kommende generation af store operasangere og en introduktion af den operaforestilling, vi skulle se - af sopranen Gloria Fabuel - ja så var vi garanteret en spændende uge både med uforglemmelige indtryk og faglige operavurderinger.

Cyrano de Bergerac var første mulighed   (tryk på navnet)


Rollebesætningen var - (tryk på de dæmpede navne for at følge et link)

Dirección musical

Marco Armiliato

Dirección de escena

Francesca Zambello

Escenografía

Peter Davidson

Vestuario

Anita Yavitch

Iluminación

Wyne Chounard

Coreógrafía

Duncan Macfarland

 

 

Cyrano

Plácido Domingo

Roxane

Sondra Radvanovsky

Christian

Arturo Chacón Cruz /

Germán Villar

De Guiche

Rodney Gilfry

Ragueneau

Corrado C. Caruso

Le Bret

Nahuel di Pierro

Lisa / La Soeur

Silvia Vázquez


Turen var planlagt således:

1. dag ankomst og indkvartering på et centralt hotel (billedet nedenfor). Byvandring i den gamle del af Valencia og tidlig aftensmad med en af det mediteranske køkkens specialiteter: tapas og lufttørret skinke.

Efter aftensmaden præsentation af operaforestillingen og ellers frit hvil !

2. dag dags programpunkter indeholdt besøg på markedet, El Mercado Central, der rummer et imponerende opbud af Middelhavsområdets allerbedste råvarer, besøg i silkebørsen og  domkirken samt  tyrefægterarenaen, der stadig er funktionel.

Frokosten, der var med i prisen denne dag, da aftenen var reserveret halvdelen af gruppen til forestilling (det var et trick for at komme længere frem i køen, at jeg tilbød at dele gruppen), så aftensmaden var på egen hånd i Valencia.

Det skal lige siges, at man i Valencia har et så omfattende frokostmåltid, at det umiddelbart efter danske forhold vil være at ligne med en festmiddag!

For de, der blev "hjemme" var der besøg i den gamle bydel.

3. dag var markvandring. Vi tog 60 kilometer op og så en gammel landsby, der ligger som den garanteret har ligget i flere hundrede år. Hvidklinet står dens mure op ad bjergsiden og lyser - og der, i bjergdalen, står mine appelsintræer med små grønne frugter.

Der var middag i landsbyen Chulilla, hvor en lokal restaurant med dybe traditioner i egnens specialiteter dækkede et godt bord for os.

Aftenen var fri.

4. dag var fri, uden program og velegnet til at besøge det sted, der efter fodboldstadion, kirken og tyrefægterarenaen trækker så absolut flest mennesker - Corte Ingles - et indkøbskompleks, der rummer alt spansk! Og så er der et udbud af specialforretninger, der lokker med alt, intet mindre, til både kvinder og mænd.

Vi mødtes i hotellets foyer inden vi drog til en lyrisk koncert, der gav mulighed for, fra de forreste rækker, at nyde den pragt, styrke og farve, de kommende sangeres stemmer rummer. Alle, der har oplevet disse sangere er forbløffedes over de talenter, det her er muligt at opleve og det er da også kun muligt fordi arrangøren har en meget god forbindelse til deres underviser.

Så var der tid til et godt måltid på en af områdets restauranter!

5. dag gik turen ud til det område, der indeholder operaen og som bysbarnet, den kendte arkitekt Calatrava, har tegnet. Kontrasten til det område, der kun ligger 5 kilometer borte er slående, så vi vil derefter tage ud i rismarkerne og få et indtryk af landskabet omkring Valencia.

Og så var det endelig tid til at danne sig et indtryk af beliggenheden ved Middelhavet!. Vi tog ud til stranden, hvor vi vil passerede havneområdet, gjorde et stop og fik et indtryk at de kæmpestore arrangementer omkring Formel 1 og Americas Cup, der løb af stabelen i sommeren 2008. Hele havneområdet er ombygget til denne begivenhed og efter et besøg gik turen over til strandpromenaden.

Her blev vi lidt og besøgte den restaurant, Kong Juan Carlos ynder at besøge, når han er i Valencia. Billederne på væggen viser med sit tydelige sprog, at han kommer her til både fest i galla og afslapning i cowboybukser. Vi efterprøvede restaurantens skaldyrsmenu og deres specialitet - paella.

For nogle var der forestilling om aftenen og de øvrige slappede af og nød en tur i den gamle bydel.

6. dag var hjemrejsens dag


Praktisk

Turen kan ikke bestilles mere.

Men til inspiration kan jeg fortælle, at prisen var 8.100 kr. + tillæg for enkeltværelse  - prisen imdeholdt:

  • Flyrejse fra Karup eller Billund til Valencia

  • Afhentning i lufthavnen og transfer til hotellet

  • Hotel i fem dage.

  • Morgenmad

  • Frokost eller middag med drikkevarer inkluderet alle dage.

  • Bustransport på to ture i omegnen af Valencia.

  • Billet til operaforestillingen.

 

 

 

    Home | Forsiden | Mindeord | Det kommer til jul | Rundvisning | Musik | Kunst | Læs spansk | Sprogkursus | Rejser | Siden om Valencia | Lidt om baggrunden | Kalender og kontakt | Links